Ligging

Het domein van de Koninklijke Schenking ligt tussen Tervuren en Jezus-Eik (Overijse).  De hoofdingang van het arboretum bevindt zich langs de Vlaktedreef, in het verlengde van de Jezus-Eiklaan.  

Secundaire ingangen zijn te vinden op het einde van de Eikestraat in Tervuren en aan het Wapenplein, op de Kapucienendreef langs de kant van Jezus-Eik. 

Boswachtershuizen en werkplaats zijn gelokaliseerd bij de ingang Eikestraat. 

Het administratieve adres :

Koninklijke Schenking – Domein Tervuren

Geografisch arboretum Tervuren

Eikestraat 102-104

3080 Tervuren

Email : info@arboretum-tervuren.be

Het arboretum beschikt niet over bijzondere onthaalinfrastructuur, het is toegankelijk op dezelfde wijze als het omringende bos.  Er zijn dus ook geen sanitaire voorzieningen. Vanwege de soms steile hellingen en de vele onverharde paden is het domein weinig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.   

Parkeergelegenheid vindt u bij de ingangen aan de Vlaktedreef, de Eikestraat en het Wapenplein.  Een tourbus vindt het makkelijkst plaats aan de Vlaktedreef.  

Fietsen kunnen worden gestald bij de hoofdingang Vlaktedreef, de ingang Eikestraat en op een paar plaatsen langs de Kapucijnendreef.

De locatie wordt helaas niet dichtbij bediend door het openbaar vervoer, maar mits een min of meer flinke wandeling komt u er wel :

met de MIVB tramlijn 44

  • vanaf halte Brusselsesteenweg via de H. Boulangerlaan en de Jezus-Eiklaan 
  • vanaf halte 4-Armen via de Ravensteindreef
 

met de bus van De Lijn 

Halte Tervuren Eikestraat & Halte Tervuren Jezus-Eiklaan:

  • Lijn 317 (Kraainem-Tervuren-Bertem-Leuven

Halte Tervuren Kerkhof :

  • Lijn 71 (Zaventem-Tervuren-Overijse-(Groenendaal))

Halte Jezus-Eik Kerk:

  • Lijn 504 (Terlanen – Hoeilaart – E3erbeek)
  • Lijn 546 en 547 (Overijse – Hoeilaart – Sint-Pieters-Woluwe)

 

Het domein ligt tussen fietsknooppunten 44 en 60 van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. 

Twee GR-paden en één Streek-GR doorkruisen het terrein: de GR 512 Brabantse Heuvelroute, de GR 579 Brussel – Huy, en de Streek-GR Groene Gordel.

Toeristische informatie kan verder worden bekomen bij de Dienst Toerisme Tervuren – Cultuurcentrum De Warandepoort. Zie VisitTervuren.