Samen voor het bos

De meeste klachten van uw medebezoekers en de gerapporteerde incidenten betreffen loslopende honden, die fauna en bezoekers hinderen -geregeld vinden wij doodgebeten reeën!- en fietsers die onverwacht opduiken op plaatsen waar zij niet horen.

Houdt u alstublieft rekening met uw medegebruikers van natuur en bos : honden horen aan de leiband, fietsers alleen op de toegestane fietswegen, blijf op de bestaande paden, er zijn er voldoende en er is geen reden om er bij te maken.  De regels zijn wettelijk bepaald en ten overvloede door middel van pictogrammen duidelijk gemaakt, let daarop!

Wilt u de hond toch onder toezicht de vrije teugel geven, ga dan naar een honden-vrijloop zone in de buurt. 

Op de gemaaide zones in de weiden kunt u zich neervlijen om uit te rusten, een picknick nuttigen, de kinderen laten spelen.  Maar neem alles terug mee wat u hebt meegebracht, laat geen zwerfvuil achter.  Laat de kinderen ook geen takken of houtbrokken op de wegen of de graslanden sleuren, het staat niet netjes, er kunnen ongevallen gebeuren en het onderhoudsmaterieel kan schade oplopen. Wilt u de kinderen laten ravotten in het bos en kampen bouwen, kies dan een speelzone uit. 

Wees een goede scout in de natuur, laat geen sporen na!

Meer lezen :

De regels van het Zoniënwoud  

Hond aan de lijn, ’t zal wel zijn!

Speelzones in het Zoniënwoud

Hondenzones in het Zoniënwoud