Zet je in

Jouw persoonlijke impressie

Laat het arboretum je niet onberoerd en inspireert het je tot een leuke ingeving, een geslaagde foto, een verhaal, een tekening, … deel dat met ons.  Deze site wordt nog wel verder ontwikkeld, mogelijk krijgt uw bijdrage daarin een plaatsje.

Vrijwilligerswerking

Gaat je interesse in bomen iets verder en dieper en heb je wat vrije tijd over, dan valt er wellicht meer te doen.  Het ligt in de bedoeling om een vrijwilligerswerking in het arboretum te organiseren en permanent te omkaderen. De taken waarbij vrijwilligers een hand kunnen toesteken zijn divers : bezoekersgroepen gidsen, boomlabels aanbrengen, teksten redigeren, planten verzorgen in de kwekerij, … telkens gelegenheid om een kijkje te nemen in de interne keuken van het arboretum en om je bomenkennis te verdiepen.

Plantmateriaal

De conservators van het arboretum zijn voortdurend op zoek naar geschikt plantmateriaal uit de in het arboretum vertegenwoordigde herkomstgebieden om de collectie te verjongen en aan te vullen.  Het plantmaterieel kan alle mogelijke vormen aannemen : zaden, zaailingen, stekken, verplaatsbare planten in alle maten. Heb je, privé of professioneel, passende planten met een overschot opgekweekt, of op reis plantmateriaal verzameld, dan zijn wij daarin zeker geïnteresseerd. Ook tips over mogelijke bronnen van plantmaterieel nemen wij graag in ontvangst.  Commerciële aanbiedingen zijn eveneens welkom.  

De actuele lijst van gezochte boomsoorten vind je hier.

Met je aanmelding, je tip, je vraag, graag contact opnemen via mail aan info@arboretum-tervuren.be